joi, 13 noiembrie 2014

Omul este propriul sau dusman!!!


sunt furios cand oamenii isi bat joc de tot ce e in jurul lor!


In postarea de ieri scriam: “Scopul blogului meu este acela de a incuraja cati mai multi oameni, sa faca sport si sa se hraneasca ca un  sportiv.”

Constat zilnic, ca omul este propriul sau dusman!

Am sa aduc cateva argumente in sustinerea a ceea ce am scris mai sus.

In fiecare dimineata observ oameni care, in loc sa manance ceva, isi aprind o tigara si beau un suc energizant, sau o cafea. In loc sa se bucure de aerul curat al diminetii, aleg sa pufaie din tigara si ce e mai grav, e faptul ca nu realizeaza ca ii obliga si pe cei ce nu sunt fumatori, sa inspire fumul tigarilor lor.

Ma intreb daca unei flori in loc de apa i s-ar da zilnic sucurile energizente, pe care le consuma oamenii, ar mai inflorii? Cate vitamine si minerale contin aceste sucuri? Dar cafeaua?

Eu imi duc copilul la sport. Il educ intr-o maniera in care ii explic ce este bine pt el. Cand termina antrenamentul il astept, bineinteles ca nu sunt singurul parinte care face asta, dar ce ma intriga este faptul ca sunt parinti, care se posteaza in fata salii de sport si isi aprind tigarile, in timp ce copiii lor ies de la antrenament. Se asteapta, ca atunci cand acestia vor creste, sa nu copieze obiceiurile propriilor parinti?
O situatie similara e si atunci cand imi astept copilul sa iasa de la scoala!!! Tigari aprinse, mucuri aruncate pe caldaram si storcite cu piciorul.

Oamenii in loc sa manance fructe si legume, prefera sa cumpere sucuri cu acid, coloranti si chimicalele care creaza aromele false!!! Propriilor copii le dau aceleasi sucuri si ii invata sa aiba aceleasi obiceiuri culinare!!!
Nu au timp sa faca sport, dar se gaseste timp suficient sa pierzi in fata calculatorului, la terase, in fata televizorului sau la barfa!

Nu au timp sa faca ceva sanatos de mancare, dar in fiecare dimineata pierd acelasi timp la coada la patiserii, covrigarii, etc.

In ziua de azi sunt mai importante masinile, decat copacii sau spatiile verzi. Peste tot se taie copaci, se distrug spatiile verzi, se toarna beton si asfalt, doar ca sa putem sa ne ducem pana la paine cu masina!!! De parca noxele de la masini ne dau oxigenul necesar vietii!!!

Ma intreb, daca in ziua in care nu vor mai fi copaci, flori, spatii verzi si cele necesare vietii, cei ce vor mai fi pe acest pamant se vor hrani cu bani, tigari si masini??? Majoritate dintre ei vor fi copiii nostri!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu