joi, 19 februarie 2015

Tabel cu valori nutritionale pentru cele mai folosite surse de proteine




Voi pune azi un tabel cu cele mai folosite surse de proteine si valorile lor nutritionale, in asa fel incat sa ajut cititorii mei sa poata alege ceea ce e mai bine pentru ei.

Asa cum pe blogul meu Tati-Gateste postez aproape zilnic o serie de retete rapide pentru sportivi, (in care se regasesc surse de proteine ca: tonul, somonul, pieptul de pui, ficateii de pui, branza, etc.) imi doresc sa completez acesta serie (aici pe blogul de sport) cu tabele de valori nutritionale si modul de calcul al necesarului caloric zilnic, impartit pe proteine, glucide si lipide. Despre cum calculez acest necesar pentru mine, asa cum am promis, voi scrie intr-o postare viitoare.

La fel ca si in postarea trecuta, sunt necesare cateva precizari cu referire la tabelul din acesta postare.

Valorile sunt luate de pe ambalajele produselor sau de pe internet si precizez ca pot exista si alte valori, in functie de provenienta produselor si modul de prelucrare si ambalare. Sunt valori orientative!


Produse UM Calorii Proteine Glucide Lipide
oua   2 150 14 0.6 12
branza vaci slaba 100 gr 80 17 2 1
branza telemea vaca 100 gr 273 19.4 0 20.4
lapte 1.8 100 ml 50 3.2 5 1.8
iaurt 0% 100 gr 42 6 4.5 0.05
iaurt 2.8% 100 gr 58 4.1 4 2.8
chefir 100 ml 57 3.4 4.1 3
zer 100 ml 30 0.8 5.1 0.5
somon 100 gr 230 22 3 16
ton cons. suc propriu 100 gr 106 24 0.2 0.3
sardina King Oscar 100 gr  200 16 0 15
hering  100 gr 200 17 6 19
dorada 100 gr 86 19 0 1
ficatei pui 100 gr 170 30 1 6.5
piept pui gatit cu piele 100 gr 158 30 0 7.8
piept curcan gatit fara piele 100 gr  141 33 1 1
friptura rata 100 gr 201 24 0 11
muschiulet porc gatit 100 gr 145 21 1.5 5.5
carne vaca slaba 100 gr 104 21 0 2.2
iepure casa 100 gr 162 22 0.4 8
ciuperci champignon la gratar 100 gr 26.4 3.7 4 0.4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu