luni, 10 noiembrie 2014

Abdomene cu picioarele agatate in lanturi..




Printre dialogurile cu diferiti sportivi – Mirela Pasca, Sorin Toma, Alex Marin, Catalin Sendroiu, azi vreau sa strecor si un articol despre un tip de exercitiu pt abdomen, destul de complex, executat la sistemul meu de lanturi, mentionat in postare “Exercitii spate cu lanturi-inlocuitor TRX”.

Aici e un clip, in care dau  o explicatie succinta de cum execut eu acest exercitiu.


Acest exercitiu NU il recomand celor care au probleme cu spatele si nici incepatorilor. Este un exercitiu compllex, deoarece trebuie sa-l execut sprijinit in maini. Pozitia corpului trebuie sa fie cat mai dreapta, din aceasta cauza, trebuie sa implic si muschii umerilor, tricepsului, pieptului, lombarului, de asemenea intra si cvatricepsul.

Imi agat varfurile picioarelor de manerele legate la capatul lanturilor, indrept corpul in asa fel incat sa fie aproape paralel cu pamantul si trag genunchi catre piept. Fac 5 serii, fiecare serie o execut pana la epuizare. Prima serie poate sa fie de 40 repetari, iar ultima (in functie de gradul de oboseala acumulat) poate fi doar de 17 repetari. Fiecare repetare incerc s-o fac cat mai concentrata, sa simt presiune maxima in muschi abdominali. 




Cand rervin la pozitia initiala, incerc sa controlez miscarea, pt a pastra si pe negativ tensiune maxima.

Pt acest exercitiu exista si alternativa de a duce genunchi in lateral, alternativ catre dreapta si stanga, in asa fel incat sa implic oblicii abdominali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu