miercuri, 12 noiembrie 2014

Exercitiu biceps cu lanturile



Scopul blogului meu este acela de a incuraja cati mai multi oameni, sa faca sport si sa se hraneasca ca un  sportiv. De aceea, asa cum am mai scris, am sa alternez subiecte despre modul cum ma hranesc, cu articole despre cum execut anumite exercitii, fara sa sa merg la sala, sau sa am nevoie de mult timp.

Voi prezenta modul in care imi antrenez bicepsul, folosind sistemul meu de lanturi. Am luat sistemul acesta cu mine, intr-o excursie la munte si l-am folosit la maxim.

Este un exercitiu la indemana oricui.

Prind cu mainile de manerele lanturilor, tin pumnii cu palmele spre cer, ma sprijin mai mult pe calcaie, pastrez pozitia corpului intr-un unghi potrivit cu nivelul meu de forta si incep sa execut miscarea de contractie a bicepsului. Important la acest exercitiu este sa nu trag coatele spre spate, incerc sa le pastrez intr-un singur punct, paralel cu pamantul. Pumnii ii duc catre umeri, indoind coatele si incerc sa-i trag pana la refuz. Cand pumnii sunt aproape langa umeri incerc sa-i pastrez o secunda in acesta pozitie, apoi revin la pozitia de pornire, controland tensiunea din muschi, adica nu dau drumul brusc, ci mai degraba lent, controlat.


Gradul de dificultate al acestui exercitiu poate fi ajustat! Daca duc picioarele spre fata, micsorand unghiul fata de  pamant, atunci este mai dificil.

Pe langa bicepsi, folosec si antebratele, umerii, abdomenul, lombarii, dar intr-o masura mica.

Incerc sa-mi pozitionez corpul intr-un unghi fata de pamant, incat sa pot executa 12 repetari/ serie. Execut 5 serii.
Combin acest exercitiu de biceps cu unul de triceps, pe care il voi prezenta intr-o postare viitoare. In maxim 40 min termin cu ambele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu