sâmbătă, 18 octombrie 2014

Zincul si muschii




Scriam in postarea despre Testosteron "zincul ajuta la cresterea testosteronului"! Cantitatea crescuta de testosteron ajuta decisiv in cresterea masei musculare.

Azi am sa revin cu cateva informatii in plus despre zinc si de ce acesta e important in viata de zi cu zi, mai ales pt sportivi.

Pt barbati este bine de stiut ca zincul are importanta in functionarea normala a testicolelor.

Zincul ajuta la reglarea linfocitelor, asta s-ar traduce prin capacitatea sistemului imunitar de a facilita vindecarea ranilor, ceea ce este foarte important pt sportivi, deoarece febra musculara reprezinta leziuni musculare, adica rani.

Formarea insulinei este ajutata de zinc, ceea ce inseamna ca zincul este important pt protejarea pancreasului.

Nivelul scazut scazut de zinc poate fi cauzat de stres.

Carenta de zinc intarzie cresterea - nivelului de testosteron si implicit a musculaturii - si scade rezistenta la infectii.

Pt un adult de 80 kg este necesara o cantitate de aproximativ 16 mg zilnic, dar aceasta cantitate poate diferi in functie de varsta, sex, activitatea fizica desfasurata. Femeile gravide au nevoie de o cantitate mai mare de zinc, cat si persoanle care transpira abundent.

Aproximativ 70% din cantitatea de zinc provine din surse de hrana de origine animala: carne, ficat, oua, fructe de mare, peste, etc. restul provine din surse vegetale: fasole uscata, cereale, nuci, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu