duminică, 1 februarie 2015

De ce trebuie sa ma hidratez?




In  prima mea postare scriam: ”Ma hidratez cat de corect cu putinta, adica apa, apa si iar apa!!! Nu sucuri, nu bere!!!”

Am pus accent pe faptul ca beau doar apa, pentru ca nu doresc sa introduc in corp calorii inutil. Despre necesarul caloric si cateva cuvinte despre cum se poate calcula acesta voi scrie intr-o postare viitoare.

Apa este indispensabila! Ne ajuta sa ne racorim, mentinand temperatura constanta a corpului prin transpiratie. Reprezinta mediul in care se desfasoara toate reactiile biologice. Dizolva substantele nutritive, vitamine si minerale hidrosolubile.

Ca o completare a postarii “Sa iau sau sa nu iau creatina?”, azi am sa aduc un argument, care poate sa-i ajute pe unii sa se hotarasca, daca trebuie sa ia creatina. Aceasta produce retentie de apa in muschi, care dizolva acidul lactic acumulat in urma efortului si muschiul se reface mai repede.

Ce efecte negative apar cand nu ma hidratez?

Vitaminele hidrosolubile care iau parte in organism la procesele de eliberare a energiei, ajutand la pastrarea capacitatii de efort fizic si psihic, nu au in ce sa se dizolve. Ca urmare nu am energie!
Vitaminele hidrosolubile intervin in apararea organismului impotriva infectiilor. Fara o hidratare corespunzatoare suntem expusi in fata acestora.

Un alt efect foarte intalnit este contipatia, fenomen neplacut si care are ca parte negativa intarzierea eliminarii toxinelor.

Toate acestea pot cauza afectiuni grave sau mai putin grave, pe care le putam evita hidratandu-ne.

Apa ne ajuta sa slabim, nu contine calorii, spre deosebire de sucuri, bere, etc. Daca bem apa foarte rece, sau foarte calda, trebuie sa consumam calorii, pentru a aduce tamperatura apei baute la 36°C. Aceasta poate fi o metoda de a reduce din calorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu