luni, 16 februarie 2015

Tabel cu valori nutritionale pentru cele mai folosite surse de carbohidrati



In postarea trecuta scriam despre glucide si rolul lor in organism.

Voi pune un tabel cu cele mai folosite surse de carbohidrati si valorile lor nutritionale, in asa fel incat sa ajut cititorii mei sa poata alege ceea ce e mai bine pentru ei.

Asa cum pe blogul meu Tati-Gateste postez aproape zilnic o serie de retete rapide pentru sportivi, imi doresc sa completez acesta serie (aici pe blogul de sport) cu tabele de valori nutritionale si modul de calcul al necesarului caloric zilnic, impartit pe proteine, glucide si lipide.Despre cum calculez acest necesar pentru mine, asa cum am promis voi scrie intr-o postare viitoare.

Sunt necesare cateva precizari cu referire la tabelul din acesta postare.

Valorile sunt luate de pe ambalajele produselor si precizez ca pot exista si alte valori, in functie de provenienta produselor si modul de prelucrare si ambalare. Sunt valori orientative!


Produse UM Kcalorii Proteine Glucide Lipide
Paine uscata secara 100 gr 362 11 58 6
Grau expandat 100 gr 365 14 68 1.9
Orez basmati 100 gr 351 7,6 78 6
Naut uscat 100 gr 364 19 61 6
Linte verde 100 gr 414 26 60 1
Paste integrale 100 gr 350 13 66 6
Quinoa 100 gr 360 12 66 5
Gris 100 gr 305 11.4 60 1.8
Ovaz Eco Décor 100 gr 359 14 57 8
Malai 100 gr 349 7 78 1
Porumb congelat Bonduelle 100 gr 93 3.3 14.7 2.3
Faina alba ooo Titan 100 gr 342 10 76 0.9
Mazare congelata Dujardin 100 gr 69 6.6 9.7 0.4
Mazare congelata Bonduelle 100 gr 57 5.8 6.6 0.8
Biscuiti Bel vita 100 gr 430 8 68 13.5
4 biscuiti 216 4 33.6 6.8








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu